Sestri Mira in Sara Gregorič sestavljata Duo Sonoma. Foto: Stefan Reichmann
Sestri Mira in Sara Gregorič sestavljata Duo Sonoma. Foto: Stefan Reichmann

Sestri Gregorič sta obkroženi z glasbo že od malega. Skupaj sta igrali že pred vstopom v osnovno šolo, prvi javni skupni nastop pa je sledil v okviru nižje glasbene šole.

Mira (violina) je svojo glasbeno pot začela na današnji Slovenski glasbeni šoli na Koroškem (Kärntner Musikschule), pozneje se je izobraževala tudi na Koroškem državnem konservatoriju. Diplomirala je iz glasbene in gibalne pedagogike ter glasbene improvizacije na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, ravnokar pa končuje še magistrski študij instrumentalne pedagogike, džeza in improvizirane glasbe, smer violina, na zasebni univerzi Antona Brucknerja v Linzu.

Duo Sonoma

Sara (kitara) pa se je prvih kitarskih prijemov učila pri očetu Janezu Gregoriču, pozneje je obiskovala Slovensko glasbeno šolo na Koroškem in Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Diplomirala in magistrirala je iz instrumentalne pedagogike, smer kitara. Od leta 2016 igra na posebno koncertno kitaro "Kreul-Carlevaro" z nekoliko drugačnim trupom, navdušuje pa se tudi nad komorno glasbo.

Danes obe delujeta kot pedagoginji, skupaj pa ustvarjata in izvajata avtorsko glasbo. V oddaji Prva vrsta sta nas popeljali na zanimivo potovanje, polno najrazličnejših čustev, doživljajev in občutij. Vse to namreč združuje prvenec Duo Sonoma - I. (izšel pri založbi Allesa records), kjer se prepletajo različne glasbene zvrsti in slogi: klasična glasba, tango, džez improvizacija, rdeča nit pa so ljudski glasbeni elementi, značilni predvsem za Koroško.