Garth Brooks s partnerico Trisho Yearwood. Foto: EPA
Garth Brooks s partnerico Trisho Yearwood. Foto: EPA

Zvezdnika countryja je ta konec tedna pričakala množica v kalifornijskem mestu Pleasanton, v Sacramentu, pa tudi 298 drugih mestih v Severni Ameriki in Kanadi, kjer je nastopil. Naenkrat. Gre za prvi tovrstni koncert ali bolje rečeno predvajanje koncerta v več različnih mestih ob isti uri. Brooks se je več tednov pripravljal na koncert, ki ga je na začetku junija izvedel in posnel blizu Nashvilla, piše Charlotte Observer. Koncertno prizorišče je bilo prazno, saj je bil takšen tudi namen. Preden je koncert zaživel na 300 zaslonih, je bil posnetek zvočno obdelan in prilagojen predvajanju prek radijskih zvočnikov, kot je to običaj pri predstavah drive-in.

Večina predvajanj je bila razprodanih, na posamezen avtomobil, v katerem je bilo lahko do šest posameznikov, pa so morali obiskovalci odšteti 100 dolarjev. Nancy Seltzer, Brooksova zastopnica, je osem dni pred dogodkom pojasnila, da je skupno prodanih več kot 50.000 vstopnic (ena vstopnica pomeni en avtomobil).

Oboževalci so bili navdušeni nad "varnim koncertom" in drugačno izkušnjo. ”Brooks je odličen zabavljač v živo ali prek zaslona. Gre za edinstveno izkušnjo, saj se številni, če pandemija ne bi bila prisotna, tovrstnega koncerta drive-in ne bi udeležili," je dejal Gary Sheldon. “Tukaj je za oboževalce in zanje je pripravljen narediti najboljši mogoč šov. Z njegovo glasbo se lahko poistoveti skoraj vsak,” pojasnjuje obiskovalka Anne Simpson.

Pred njim samo Beatli

Brooks je eden največjih izvajalcev countryja vseh časov, hkrati pa je po podatkih združenja RIAA tudi ameriški glasbenik, ki je v Združenih državah Amerike prodal največ albumov. S 146,5 milijona prodanih albumov mu sledi Elvis Presley, na tretje mesto pa so se s 120 milijoni zavihteli ameriški rockerji Eagles. Po podatkih združenja v sam vrh najbolj prodajanih albumov v ZDA sodijo britanski The Beatles, Brooks pa se s 156 milijoni uvršča na drugo mesto.