Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Skladbe imajo raznovrstno zvočno podobo, navzoče so prvine ljudske glasbe, kabareta, kantavtorske izpovedi in sodobne glasbe. Avtorica večine besedil je Eka Vogelnik.

Nekaj skladb z novega albuma so Brina Vogelnik, Jelena Ždrale, Urban Turjak, Luka Ropret, Nino de Gleria in Blaž Celarec predstavili v oddaji Prva vrsta, več pa lahko slišite na 38. festivalu Druga godba, ki ga bodo te dni kot medijski partner intenzivno spremljali tudi na Prvem programu Radia Slovenija.

Koncert zasedbe Brina bo na festivalu Druga godba v sredo, 25. maja, ob 21.30 na vrtu Švicarije, posnetek pa bo na sporedu v soboto, 28. maja, ob 20.00 na Prvem programu Radia Slovenija v oddaji Sobotni glasbeni večer.

Prva vrsta
38. mednarodni festival Druga godba na Prvem programu Radia Slovenija

Prvi program Radia Slovenija je letos medijski partner festivala Druga godba in bo poskrbel za neposredne prenose, posnetke koncertov in snemanja razgibanega programa:
- Neposredni prenos otvoritvenega koncerta Rodriga Cuevasa ob 20. uri iz Linhartove dvorane Cankarjevega doma v torek, 24. maja.
- V sredo, 25. maja 2022, bo Prvi program na vrtu pred Švicarijo v Ljubljani. V celodnevnem tematskem programu bodo drugo godbo kot glasbeno zvrst predstavili z več humanističnih in glasbenih vidikov z uglednimi znanstvenimi gosti, z umetniškim vodjem festivala, z gostujočimi glasbeniki, ki to glasbo ustvarjajo.
- V sredo, 25. maja, bo ob 20.00 neposredni prenos koncerta zasedbe UDU iz Kluba Cankarjevega doma.
- Posnetek koncerta zasedbe Brina, ki bo nastopila v sredo, 25. maja, boste lahko poslušali v Sobotnem glasbenem večeru 28. maja 2022 ob 20.00.
-
Radijska produkcijska ekipa bo poskrbela tudi za snemanja koncertov Juane Aguirre iz Argentine in maroško-francoske zasedbe Bab L'Bluz v Kinu Šiška, za zasedbi Pijan Slavej iz Severne Makedonije in slovensko-makedonske zasedbe Jimmy Barka Experience feat. Branislav Nikolov ter za snemanje koncertov z naslovom Slovenski Showcase, na katerem bodo nastopile zasedbe Gugutke, Drummingcellist in Mala mestna muzika.