Na koncertu v Križankah bo mogoče slišati Plestenjakove uspešnice v izvedbi Simfoničnega orkestra. Foto:
Na koncertu v Križankah bo mogoče slišati Plestenjakove uspešnice v izvedbi Simfoničnega orkestra. Foto:
Simfoniki RTV Slovenija
Jan bo v Križankah prepeval na glasbo Simfonikov RTV Slovenija. Foto: RTV SLO

Pod vodstvom dirigenta Alana Bjelinskega bo Simfonični orkester RTV Slovenija v četrtek izvedel uspešnice Jana Plestenjaka na malo drugačen način, kot smo jih vajeni. Plestenjak sicer igra s spremljevalno skupino, sestavljeno iz osmih glasbenikov, ki bo prav tako prisotna na odru Križank. Koncertno sodelovanje s Simfoničnim orkestrom bo izpolnilo dolgoletno Janovo željo.

S starimi in novimi uspešnicami
Trenutno se po radijskih in televizijskih sprejemnikih vrtita uspešnici Sam da ti maš mene rada in Soba 102, pri kateri sodeluje z nekdanjo pevko skupine Leeloojamais Laro. Postavni pevec že leta niza uspešnice, vendar pa njegovi prvi glasbeni koraki niso bili tako obetavni. Učenje kitare mu sprava ni šlo najbolje, ker ni nikoli dovolj vadil, zato je njegov učitelj že skoraj obupal nad njim. Kljub temu pa je mladi učenec svojo glasbeno pot nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, od tam se je podal v Ameriko, nato pa še v Celovec.

Janov glasbeni okus, ne glede na to, da je šolan glasbenik, ni preveč izbirčen. Sam pravi, da je važno, da mu glasba da emocijo, naboj, da je kakovostna. In dodaja: "Če je kvalitetna alternativa - zakaj ne, absolutno. Je pa v vsaki zvrsti ogromno nekega prikrivanja bistva oz. pomanjkanja bistva v glasbi. Sem odprt za vse sloge. Mislim, da je zelo pomembno, da ustvarjalec ustvarja v slogu, ki je odsev njegovega življenja, ker je edino tako lahko prepričljiv." Njegova glasba torej odseva latinomoškega, za katerega pa Jan pravi, da je mit. Trenutno se pevec ukvarja tudi z gostinstvom, potem ko je že odprl svoj lokal v Portorožu, se obeta tudi decembrska otvoritev njegovega lokala v Ljubljani.