Foto: Aljoša Videtič
Foto: Aljoša Videtič

Glasba Katjo spremlja že vse življenje, prvi studijski posnetek je posnela že pri sedmih letih. Učila se je klavirja in saksofona, vendar je prevladalo petje. Odrsko kilometrino je pridobivala z rockovsko skupino G-spot, s katero so ustvarili tudi nekaj avtorske glasbe.

Leta 2005 se je predstavila širšemu slovenskemu občinstvu v Bitki talentov na Televiziji Slovenija. Že leto pozneje so jo k sodelovanju povabili člani skupine Yuhubanda in zmagali na Slovenski popevki. Sledila so številna sodelovanja, kot spremljevalna vokalistka je nastopila na treh evrovizijskih odrih, v letu 2011 pa je izdala svoj prvi samostojni album Veš kaj mislim?.

Pot jo je leta 2014 vodila v Los Angeles, kjer je nadaljevala svojo študijsko pot na Santa Monica Collegeu in nabirala nove glasbene izkušnje. Poleg tega pa je vsa ta leta življenja v Los Angelesu izkoristila za nastopanje in ustvarjanje s številnimi vrhunskimi glasbeniki in avtorji.

V Prvi vrsti je nastopila z instrumentalno podporo pianista Dejana Berdena, basista Tadeja Kampla in bobnarja Žige Kožarja.

Katja Koren