Najprej domači zmagovalec.

Dan D – Ne naredi mi tega

V nekem drugem času, ko smo se še lahko vonjali, čutili in se gledali v oči, je skupina Dan D posnela video, posvečen bližini, dotiku in znamenjem, ki jih puščamo drug v drugem. Skladba je v 8D-tehniki, nenavadno potovanje zvoka pa najbolj začutimo ob poslušanju s slušalkami.

Ostala dva predloga:

Društvo mrtvih pesnikov – Hello

Društvo mrtvih pesnikov je kot odsev tega časa dalo priložnost novemu singlu Hello z aktualnega albuma Astronavt, skladbi, ki kot mi iz osamljenosti kliče v eter in sprašuje, kje ste vsi, ali pa smo res sami.

Manu – Only Love

Manu je osveženo umetniško ime pevke ManuElle, ki nas je zastopala tudi na evrovizijskem odru. "Kaj je tisto, za kar je res vredno živeti? Kaj nas navdaja z ljubeznijo in kaj nam dejansko daje smisel za naprej," se sprašuje pevka in opominja na ljubezen.

Tuji zmagovalec:

The Killers – Fire In Bone

Ameriška skupina iz Las Vegasa, ki se lahko pohvali s številnimi prestižnimi nagradami. Nova skladba, ki se poteguje za naslov popevke tedna, s temačnim besedilom izžareva knjihov klasičen slog. "Čutil sem temo," v uvodnem verzu zapoje Brandon Flowers.

Ostala dva kandidata:

Chvrches – Forever

Zvok škotske skupine je Matjaž Ambrožič z Vala 202 opisal kot "spoj napihnjenega, a dinamičnega sintetičnega zvoka, malodane izključno hitrega tempa, in nalezljivega glasu – ali raje glaska – prikupne pevke skromnega videza".

Moby ft. Apollo Jane – Too Much Change

Ameriški glasbenik, tekstopisec in didžej, s pravim imenom Richard Melville Hall tokrat v otožni skladbi o spremembah.