Meat Loaf (1947-2022). Foto: AP
Meat Loaf (1947-2022). Foto: AP

Novico o smrti so svojci zapisali na pevčevi Facebookovi strani. Sporočili so, da je bila ob Meat Loafu (njegovo pravo ime je bilo Michael Lee Aday) v zadnjih trenutkih žena Deborah. "Ob njem so bili v zadnjih 24 urah tudi hčerki Pearl in Amanda in njegovi najbližji prijatelji," so dodali. Zapisali so, da se je pevčeva "neverjetna kariera" raztezala čez šest desetletij, v tem času pa je prodal več kot sto milijonov albumov po vsem svetu.

Po poročanju tujih medijev je bil za pevca usoden covid-19. Kot je poročal portal TMZ, se je njegovo zdravstveno stanje kmalu po okužbi s koronavirusom močno poslabšalo. Ni znano, ali je bil cepljen.

Bat Out Of Hell med najbolje prodajanimi albumi v zgodovini

Meat Loaf se je v glasbeno zgodovino zapisal z debitantskim albumom Bat Out Of Hell, ki se še danes uvršča med deset najbolje prodajanih albumov vseh časov. Prodan je bil v 43 milijonih izvodov, v ZDA je dosegel 14-kratno platinasto naklado. Napisal in produciral ga je Jim Steinman. Njegova singla Two of Three Ain't Bad in Paradise by the Dashboard Light, ki sta se na lestvici Billboard Hot 100 uvrstila na 11. oziroma 39. mesto, sta bila leta 2018 certificirana kot platinasta.

Umrl je Meat Loaf, "pravi rokovski zvezdnik brez zadržkov"

Skupno je Meat Loaf prodal več kot 100 milijonov albumov.

Tudi na filmskih platnih

Umrl ameriški glasbenik Meat Loaf

Zaigral je tudi v več kot 65 filmih, med drugim je igral Eddieja v filmu The Rocky Horror Picture Show v režiji Jima Sharmana in Boba Paulsona v Klubu golih pesti režiserja Davida Fincherja.

Leta 2016 se je glasbenik zgrudil med koncertom v kanadskem Edmontonu. Pred tem je zaradi zdravstvenih težav že odpovedal nekaj koncertov. Glasbenik se je sicer na odru zgrudil že pred tem - leta 2003 med koncertom v Londonu in leta 2011 v Pittsburghu.

"Vemo, koliko je pomenil mnogim izmed vas, in hvaležni smo za vso ljubezen in podporo v teh časih žalovanja. Izgubili smo navdihujočega umetnika in čudovitega človeka," so še zapisali svojci.