Jurski par: Jure Tori in Jure Longyka. Foto: Promocijsko gradivo
Jurski par: Jure Tori in Jure Longyka. Foto: Promocijsko gradivo

Koncerte bodo pripravili v parku rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca, na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine, v atriju gradu Grm in na Glavnem trgu. Festival bo v Parku rastoče knjige zvečer z glasbeno-govorno predstavo odprl dvojec Jurski park, ki ga sestavljata Jure Tori in Jure Longyka, sklenili pa ga bodo 28. avgusta z Izštekanimi Jureta Longyke, ki se tako prvič podaja na "teren" oz. iz Ljubljane. Izštekali se bodo domačini, zasedba Društvo mrtvih pesnikov, ki praznuje 30-letnico svojega delovanja, so navedli organizatorji, produkcijska hiša Inja music.

Na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine bodo v soboto, 17. julija, nastopili Daniel Vezoja trio in Bort Ross z Nomadi. V parku rastoče knjige bo 21. julija sledil nastop dvojca Dimek in Davor Klarič (Mi2). Konec meseca je na ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine napovedan še koncert tria slovensko-švedske pevke in kitaristke Marine Martensson.

V drugem delu festivala bodo v atriju novomeškega gradu Grm nastopili domačini Dan D. Festival bodo z akustičnim koncertom ob svoji 30-letnici na novomeškem Glavnem trgu 28. avgusta sklenili prav tako domačini Društvo mrtvih pesnikov. Spremljal jih bo godalni kvartet Corcoras.

"Vizija festivala Novomeško poletje je, da postane tradicionalen, vsako leto bogatejši, saj se to več kot spodobi za mesto, ki je rodilo številne legendarne glasbene zasedbe in se mu dogaja vse bolj odmevni novi novomeški val glasbe," so v sporočilu za javnost še zapisali v produkcijski hiši Inja music.