Voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab z gosti. Foto: TV Slovenija
Voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab z gosti. Foto: TV Slovenija

Slišali ste tudi največje uspešnice iz muzikala Mamma Mia. V glasbenem kvizu o poznavanju slovenske glasbe so se tokrat pomerili Revolverji Matjaž Jelen, Bor Zuljan in Sebastjan Fabčič ter Dinamitke Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko in Alenka Godec. Omenjene glasbenice so tudi sicer povezane v skupino Dinamitke, ki je nastala za potrebe muzikala Mamma Mia!, sodelovanje pa so tudi po izteku muzikala nadaljevale.

Ob glasbeni spremljavi hišnega benda Diamanti so se na odru petkovega večera zvrstile številne glasbene poslastice. Rendez-Vous so odpeli svojo legendarno uspešnico Oh ne, Cherie. Pred težko pričakovanimi toplejšimi dnevi in z mislimi na morje sta Aleksandra Križan in Sebastjan Fabčič nastopila z eno najstarejših Avsenikovih pesmi Plovi, plovi.

Kako zveni dvojno jodlanje v izvedbi treh krasnih izvajalk? Slišali ste Brigito Vrhovnik Dorič, Klavdijo Winder in Tadejo Avbreht, ki so s pomočjo Boštjana Doriča zapeli Oktobra se veselim in Kraljica jodlanja.

Marko Vozelj & Mojstri so predstavili svežo pesem Spomin na naju (Angel varuh), ansambel Pogum pa je nastopil z legendarno odo tovornjakarjem.

Slovenski oktet, ena najbolj prepoznavnih slovenskih zasedb, praznuje 70 let ustvarjanja. Nekoliko mlajša je skupina Šank rock, ki praznuje 40-letnico delovanja. Častitljiva jubileja bodo skupaj proslavili tudi v petkovi oddaji. Skupaj bodo izvedli pesem, ki jo nedvomno lahko štejemo med najlepše slovenske rockskladbe – Pravljica o mavričnih ljudeh.

V 70 letih, kolikor Slovenski oktet obstaja, se je zvrstilo neverjetno število vrhunskih pevcev, ravnokar so izdali novo ploščo, v tokratni oddaji pa bodo izvedli tudi staro, že ponarodelo pesem Nocoj pa, oh, nocoj, ki govori o hrepenenju, ljubezni, slovesu – in to tako, kot le Slovenski oktet zmore.

Rendez Vous - Oh ne, Cherie
Šank rock in Slovenski oktet - Pravljica o mavričnih ljudeh
Brigita, Boštjan, Klavdija, Tadeja - Oktobra se veselim, Kraljica jodlanja
V petek zvečer