Turneja Beautiful Trauma je lansko leto v blagajno prinesla 151,5 milijona, letos pa 192,7 milijona evrov. Foto: EPA
Turneja Beautiful Trauma je lansko leto v blagajno prinesla 151,5 milijona, letos pa 192,7 milijona evrov. Foto: EPA

"Ne verjamem v žanre ali meje," je za revijo Pollstar povedala Pink. "Epsko pri ustvarjanju nastopov s takšnim repertoarjem je to, da lahko priredim rockovski koncert, broadwajski nastop ali akustični večer," je povedala zvezdnica. "Želim, da moji oboževalci občutijo celo paleto čustev," je dodala. Čeprav ima 40-letna pevka širok nabor glasbenih uspešnic, množice njene koncerte obiskujejo tudi zato, ker zna vedno presenetiti in postreči s čim novim. V sklopu zadnje turneje je poleg glasbe tako izvajala atraktivne akrobatske točke.

Turneja Beautiful Trauma, ki jo je Pink začela marca lani in končala novembra letos, je skupno sicer skupno obsegala 157 koncertov. Lani je v blagajno prinesla 151,5 milijona evrov, kar je Pink uvrstilo na tretje mesto, letos pa še 192,7 milijona evrov, kar je zadostovalo za vrh lestvice najuspešnejših glasbenih turnej leta. Drugo mesto je zasedel Elton John (189,8 milijona evrov), tretje pa Ed Sheeran (189,6 milijona evrov).

Sheeranovo turnejo Divide (Divide Tour) je ameriška revija Pollstar, ki zbira in analizira podatke glasbene industrije, sicer razglasila za najbolj dobičkonosno glasbeno turnejo v zgodovini. Angleški pevec je rekordno turnejo, ki je prinesla 694,6 milijona evrov, začel marca 2017, končal pa jo je letos avgusta.