Posnetke poslušalcev so zbirali en teden, končno verzijo videoposnetka pa je pripravil Niko Karo. Na poziv se je odzvalo več kot 50 ljudi, med drugim tudi oskrbovanci doma starejših občanov v Tržiču.

Trenutno živimo v času izolacije, a ta bo prej ko slej minila. Ostale bodo izkušnje, čustva, spomini na nenavadno obdobje v našem življenju. Ljudje čas doma zapolnijo na najrazličnejše načine, pogosto ustvarjalno. Pomaga tudi petje.

Val 202 je v času izrednih razmer poslušalcem že ponudil pester glasbeni program. V seriji #koncertdoma, ki se je prelevil v pravi mali festival, so med drugim nastopili že Gušti & Tomi M., Kiwi Flash, Jure Lesar, Hamo & Peter Dekleva, Fed Horses, Jakob Kobal, Koala Voice, ZalaGašper, Daniel Vezoja in Los Ventilos.

Foto: Sandi Fišer
Foto: Sandi Fišer

Pripravili so tudi dve posebni različici koncerta doma, ko so se iz mariborskih in koprskih studiev med drugim pridružili še Rudi Bučar, Okustična Karin Zemljič in Mate Bro, Bilbi in Gregor Strmecki ter člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

V drugi posebni izdaji Koncerta doma so bili z vami Gašper Šantl, Zala Kralj, Ansambel Saša Avsenika, Goga Sedmak / Zmelkoow, Mojca Menoni Sikur / Martin Sikur, Bort Ross / Lamai in Mi2.