“Vse, kar vem, je, da me bodo prebarvali na zlato in da moram biti gola. Počutim se tako dobro ob tem jubileju, pri tem fotografiranju pa gre za izražanje tega občutka energije in optimizma, ki ga izkušam," je povedala hollywoodska zvezdnica v izjavi za javnost. “Gre bolj za ženski pogled in občutek zabave.”

Gwyneth je v Evinem kostumu ovekovečil fotograf Andrew Yee, medtem ko je bila Lottie, med zvezdnicami priljubljena vizažistka, zadolžena, da transformira igralko v “zlato boginjo". Pri tem je najprej njeno kožo navlažila z izdelki Gwynethine linije Goopgenes, nato pa na telo in obraz igralke nanesla "kupe zlatega prahu". “Gwyneth je bila tako ustrežljiva. Dan sva začeli z manj zlata, a ga nato nadgrajevali,” je povedala Lottie za igralkino spletno stran Goop.

Frizer Mark Townsend je medtem isti zlati prah uporabil še za pozlato Gwynethinih dolgih svetlih las.

“Mislim, da je staranje v resnici lepa stvar. Samo naše dojemanje moramo odpreti,” je povedala Paltrowova. "Ko postajaš bolj to, kar si, ko govorimo o integriteti, se ti življenje zares odpre.”

Pred današnjim rojstnim dnevom je oskarjevka s svojimi oboževalci delila nekaj modrosti glede okroglega jubileja – in fotografijo sebe v bikiniju.

"Čeprav sama, za čuda, nimam nobenega občutka, da bi čas tako hitro tekel, pa je moje telo malce manj brezčasno. Moje telo je zemljevid dokazov vseh teh dni … Zbirka znamenj in nepravilnosti, kot ušesa v knjigah. Brazgotine opeklin od pečice, prst, ki je davno tega utrpel bližnje srečanje z oknom, rojstvo otroka. Srebrni lasje in gubice. Sonce, ki je pustilo svoje nebeške odtise po meni. Sprejemam znamenja in vse manj napeto kožo, gubice. Sprejemam svoje telo in sem opustila potrebo po popolnosti, da bi bila videti popolno, da bi kljubovala težnosti, kljubovala logiki, kljubovala človečnosti. Sprejemam svojo človečnost," je zapisala.

Življenje, zapisano na obrazu

Paltrow sicer prav vsega vseeno ne prepušča naključju in je leta 2020 začela hoditi na injekcije kseomina, ki pomaga gladiti gubice, a pravi, da namesto po lepotnih operacijah raje posega po "čistih, netoksičnih izdelkih".

“Rada imam svoje gubice in všeč mi je, kar vidim v zrcalu," je povedala leta 2014 za revijo Stylist. “Jasno, občasno sem kritična do tega in onega, ampak se res trudim, da tega ne počnem in da skušam ceniti neverjetno življenje, ki sem ga živela, in vse, kar sem se v njem naučila. Všeč mi je, da je vse to napisano na mojem obrazu.”

Je pa leta 2020 med pogovorom s svojo mamo Blythe Danner in svojo najstniško hčerko Apple Paltrowova priznala, da je “staranje težko”. “Zagotovo je proces in mislim, da ko vidiš, kako se ti obraz začenja spreminjati, se ne počutiš nujno najlepše," je povedala. “A ironija je, da je to tudi čas, ko se dejansko imaš najraje. Tako, da morda se od zunaj ne počutiš najlepše, se pa od znotraj.”