Zanimiva kombinacija sestavin. Foto: Dobro jutro
Zanimiva kombinacija sestavin. Foto: Dobro jutro

Sestavine za kremo: 500 g pretlačene skute (veg.: 300g čez noč v vodi namočenih indijskih oreščkov), 2 dl sladke smetane (veg.: lahko kokosovo mleko), 2—3 zrele avokade, sok in lupinica 4 limet, med po okusu ali sladkor po želji, žlička drobno naribanega ingverja, 3 žličke stopljenega masla (veg.: lahko kokosovo), 20 g želatine v prahu (po želji), žlička ali dve metinega ekstrakta.

Sestavine za okras in nadev (po želji): sveže jagode, 100 g sladke smetane, 50 g kremnega sira, med ali sladkor po okusu, sok limone, trakovi lupinice limete, lističi mete.

V električnem mešalniku vse sestavine za podlogo dobro premešamo tako, da dobimo vlažno drobtinasto zmes. Tortni model obložimo s pekipapirjem in z rokami zmes pritisnemo na dno. Premažemo z marmelado in postavimo v hladilnik.

Kuhajte z nami! dobrojutro.rtvslo.si


Za kremo skuto in avokado z električnim mešalnikom premešamo v homogeno svilnato zmes. Dodamo vse druge sestavine in na koncu še želatino v prahu. Sladimo po okusu.

Na tortno dno lahko položimo jagode in jih previdno (da jih ne odplavi) zalijemo s kremo iz avokada. Vse skupaj pustimo za nekaj ur v hladilniku oziroma najbolje čez noč. Lahko okrasimo s kremo, ki smo jo stepli iz sladke smetane in kremnega sira (z dodatkom limoninega soka in sladila) ter jagodami in lističi mete.