Pekač obložimo s testom, dno prebodemo, obložimo z nadevom. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Pekač obložimo s testom, dno prebodemo, obložimo z nadevom. Foto: freedigitalphotos.net

Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija. Bučo prerežemo in pečemo približno eno uro. Mlačno pretlačimo in odmerimo 45 dag.

Na desko presejemo moko, dodamo kose mrzlega masla in 3 žlice mrzle vode. Zgnetemo testo, ga pokrijemo s folijo in damo v hladilnik. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.

Bučo zmešamo s sladkorjem, soljo in dišavnicami. Vmešamo mleko in sneg iz beljakov. Pekač (28 cm) obložimo s testom, dno prebodemo. Obložimo z nadevom.

Pečemo 15 minut, temperaturo znižamo na 175 stopinj Celzija, pečemo še 45 minut.