Narezano zeleno, korenje, šalotko in česen popražimo na oljčnem olju ter dodamo špinačo. Dušimo. Vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo svež timijan. Kuhamo približno deset minut, nato pa sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom ter solimo po okusu.
Vlinavčki: jajca umešamo ter posolimo in dodamo toliko moke, da dobimo še tekočo zmes, ki jo med kuhanjem počasi zlivamo v juho.
Na krožniku postrežemo juho, na katero položimo na trakce narezano korenje ter na oljčnem olju popečene koščke repe.
Pečeni polži z zeliščnim maslom
Sestavine: sveži polži z lupinami, šalotka, česen, svež peteršilj, maslo, dimljeni sir, sveža blitva, oljčno olje, polenta.
Polže vržemo v krop za približno dve minuti. Jih odcedimo in potegnemo iz lupine ter očistimo zadnje dele. Očiščene kuhamo v kropu trikrat po 20 minut, da se razsluzijo.
Maslo raztopimo v vroči ponvi ter mu dodamo na drobno zrezan svež česen, šalotko ter peteršilj. Dobro premešamo in pustimo, da se zmes ohladi ter strdi.
V očiščene polžje hišice damo zeliščno maslo, nanj položimo polža, ga zamažemo z maslom ter na vrh položimo košček dimljenega sira. Polže položimo v pekač in v pečici deset minut pečemo na 200 stopinjah Celzija.
Blitvo podušimo na oljčnem olju, ji dodamo česen ter vse skupaj zalijemo z malo precejene špinačne juhe.
Polento skuhamo na zob, jo na tenko razmažemo na pomaščen krožnik ter pustimo, da se strdi. Ko je lepo strjena, jo narežemo na trakce in popečemo na oljčnem olju.
Na krožniku serviramo blitvo, nanjo položimo polže ter popečene trakce polente.
Pita z muškatno bučo
Sestavine: 250 g gladke moke, 150 g masla, 70 g sladkorja, 1 rumenjak, kisla smetana, 2 jajci, muškatna buča, jabolka, limona, sladkor, vaniljev sladkor, maslo za premaz pekača, fižol za slepo peko
150 gramov masla, moko, sladkor in rumenjak zgnetemo v testo ter ga zavitega v folijo damo v hladilnik, kjer počiva od dve do tri ure.
Pekač premažemo z maslom, nanj raztegnemo testo, ga prebodemo ter nanj položimo fižolčke. Pečemo na 180 stopinjah Celzija deset minut. Vzamemo iz pečice ter odstranimo fižolčke.
Nadev: zmešamo kislo smetano, jajca, sladkor ter naribano muškatno bučo. Nalijemo na testo, potresemo z jabolčnimi krhlji ter sladkorjem, da se naredi karamela, ter deset minut pečemo na 180 stopinjah Celzija. Po desetih minutah temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj Celzija in pečemo še 20 minut oziroma pol ure.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje