Dober tek! Foto: Dobro jutro
Dober tek! Foto: Dobro jutro

... 1 bučka, 1 jajčevec, 2 zelo zrela paradižnika, zelena, peteršilj, sol, poper, 1dl malvazije.

Olje zlijemo v večjo kozico (dno kozice naj bo premera vsaj od 30 do 32 cm grelne površine). Na majhne kocke narezano meso "na hitro" popečemo (2 do 3 minute) in ga umaknemo, ker ga bomo morali pozneje dodati.

Na vročo maščobo položimo nasekljano čebulo in strt česen ter počakamo, da zastekli, zatem dodamo na kolobarje narezan korenček, na kocke narezano papriko, nariban gomolj zelene in drobno narezano zelje. Vse naj se ob stalnem mešanju praži približno 4 minute. Naknadno dodamo še na četrtine narezan paradižnik in še malo prepražimo.

Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Zalijemo z malo vode in pustimo vreti še 10 minut. Dodamo jajčevec in bučko (oboje narežemo na majhne kocke) ter zalijemo z malvazijo. Na malem ognju naj bo vse skupaj še 5 minut. Dodamo prej prepraženo meso in nasekljan peteršilj. Za konec sledi še 5 minut počasnega vrenja in jed lahko postrežemo.

Zraven lahko ponudimo dušen riž.