Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo mokre. Pečemo pri 170 stopinjah 20 minut.
Sestavine za kremo: 1/2 litra kokosovega mleka, 2 zavojčka vaniljevega pudinga, 6 žlic sladkorja, semena stroka vanilje, 300 ml kokosove smetane v tetrapaku.
Na kokosovem mleku skuhamo puding in ga popolnoma ohladimo. Kokosovo smetano stepemo in s prelaganjem vmešamo v puding.
Sestavine za "skuto" (po želji): pest indijskih oreščkov, 2 limoni, 3 žlice sladkorja v prahu.
Indijske oreščke narežemo na majhne koščke in jih namakamo v soku limon s sladkorjem vsaj 15 minut. Nato vmešamo v kremo.
Če pripravljamo kavni tiramisu, skuhamo malo močnejšo kavo, najbolje ekološko, dodamo 3 žlice sladkorja in žlico ruma ter popolnoma ohladimo. Če pripravljamo "matcha" različico, pa v lončku zmešamo 3 žličke matcha praha z nekaj vode.
Serviranje: Poiščemo lepe kozarčke, vanje najprej nadrobimo biskvit, namočimo s kavo ali matcho in do polovice napolnimo s kremo. Ponovimo plast biskvita, izbrane tekočine in kreme. Na koncu kavni tiramisu potresemo s kakavom, matcha pa z matcho.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje