Ana Roš je nedavno uspešno izpeljala prvo sezono Umetnosti revne kuhinje. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Ana Roš je nedavno uspešno izpeljala prvo sezono Umetnosti revne kuhinje. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Vabilo na edinstveni večer. Foto: Organizator

Rudofker bo prvi sodeloval na premiernem večeru iz serije "Four hands dinner" (Večerja štirih rok), ki jo v torek začenja ambiciozna in hiperaktivna Roševa.
Večerja, sestavljena iz desetih hodov in s slovenskimi organskimi vini, bo temeljila na krajevnih surovinah pokrajine ter osebnem pogledu Roševe in Rudofkerja na t. i. "terroir" kulinariko.

Hiša Franko stoji na idilični lokaciji nedaleč od Kobarida, italijanske meje in vinogradov, v katerih pridelujejo odlična vina, tako da je kot nalašč za razvijanje koncepta "lokalnega".
V Hiši Franko sicr za jedačo skrbi Ana, ki se je kot edina ženska dodobra uveljavila tudi v mednarodnem projektu Cook It Raw, za vino pa njen soprog Valter Kramar.
Redno na seznamu najboljših
In zakaj ravno Momofuku? "V Ssäm baru sem jedla približno pred leto dni nazaj in oba z Valterjem sva bila v gastro-ekstazi," je na Facebooku zapisala Roševa, ki je letos že uspešno izpeljala projekt večerov Revne kuhinje v Gostilni na Gradu, o katerem smo poročali tudi na naših straneh.

Ssäm bar je sicer ena od podružnic verige Momofuku, ki jo je ustanovil korejsko-ameriški kuharski mojster David Chang. Od kar se je Ssäm na manhattanski Drugi aveniji odprl leta 2006, se je kar štirikrat uvrstil na San Pellegrinov seznam 50 najboljših restavracij sveta.

Cena večerje je 100 evrov.