
Smetano zavremo in jo solimo, malo ohladimo, nato prelijemo čez čokolado, da se ta zmehča. Dodamo maslo in počakamo, da se razpusti. Ko se masa ohladi, iz nje z dvema žlicama oblikujemo manjše žličnike, ki jih spet ohladimo.
Posebej na manjše koščke narežemo marelice. 100 g mlečne čokolade zmehčamo in jo nanesemo okoli vsakega žličnika. Takoj jih vsakega posebej povaljamo v nasekljane marelice ter mandljeve lističe (ko je čokolada še nestrjena).
Sladica je primerna za občutljive na gluten in diabetike.

Tiramisu (za 4 osebe). Sestavine za piškote savojardi: 4 rumenjaki, 4 beljaki, 200 g eritritola, 100 g moke brez glutena, 120 g koruznega škroba.
Jajca ločimo; pol "sladkorja" (eritritola) damo k rumenjakom, pol k beljakom. Oboje dobro stepemo. Brezglutensko moko in škrob zmešamo skupaj, na koncu zmešamo v zmes še polovico beljakov. Zmes nabrizgamo na peki papir v obliki paličk, ki jih posujemo z eritritolom. Piškote pečemo na 175 stopinjah približno 10 minut.
Pečene piškote ohladimo.
Krema za tiramisu: 4 rumenjaki, 160 g eritritola, 50 ml vode.
Eritritol z vodo segrejemo na 120 stopinj. Mešanico prelijemo čez rumenjake. Zmes mešamo toliko časa, da se popolnoma zgosti. Medtem pripravimo preostale sestavine za kremo: 500 g maskarponeja, 500 g smetane, vino marsala. Posebej natehtamo 50 g kakava za posipanje tiramisuja.
Smetano stepemo, ostale sestavine nežno umešamo v maskarpone.
Kava za namakanje piškotov savojardi: 3 dcl močne turške kave, 1 dcl ruma, 1 dcl vode.
Sestavine zmešamo skupaj, kavo precedimo skozi robček, da se izognemo usedlini. V to mešanico pomakamo piškotke, da se lepo napijejo.
Piškote zložimo v posodo in po njih razporedimo del kreme. Postopek še enkrat ponovimo in na vrhu posujemo s kakavom.