Preden jed postrežemo, po jedi posujemo še malo dodatne bazilike in rahlo pokapamo z okusnim olivnim oljem. Foto: Pixabay
Preden jed postrežemo, po jedi posujemo še malo dodatne bazilike in rahlo pokapamo z okusnim olivnim oljem. Foto: Pixabay

Olupimo jajčevce in jih narežemo na majhne kocke. Posolimo in jih pustimo počivati. Nasekljamo čebulo in narežemo papriko, bučke in paradižnik. Stremo česen. Zelenjava bo kuhana ločeno, zato jo ohranimo v ločenih posodicah.

Na zmernem ognju segrejemo ponev z žličko olivnega olja. V ponvi prepražimo čebulo in jo solimo (približno 10 min). Dodamo papriko in popečemo, dokler se paprika ne zmehča (približno 5 minut), nato prestavimo čebulo s papriko v drugo posodo. V ponev vlijemo žličko olja in prepražimo bučko s ščepcem soli. Tudi bučke preložimo v posodo s čebulo in papriko. Narezane jajčevce splaknemo pod vodo in jih nežno stisnemo, da odstranimo odvečno tekočino. V ponvi segrejemo 2 žlički olivnega olja in prepražimo jajčevce (približno 10 minut), nato jih preložimo k preostali zelenjavi.

V ponvi segrejemo še eno žličko olivnega olja in prepražimo česen (največ 1 minuto). Dodamo paradižnike, lovorjev list in rožmarinove vejice. Ko paradižnikova mezga zavre, dodamo prepraženo zelenjavo in mešamo, da se okusi lepo prepojijo. Občasno mešajte in kuhajte 20 do 30 minut.

Tik preden odstavimo z ognja, odstranimo lovorjev list in rožmarinove vejice. Stremo baziliko in jo dodamo jedi.

Preden jed postrežemo, po jedi posujemo še malo dodatne bazilike in rahlo pokapamo z okusnim olivnim oljem.