Če želimo sladico postreči brez lončka, dodamo še 1 jajce, sicer pa to ni potrebno.

Sladica je brez glutena, brez dodanega sladkorja, primerna za diabetike in ima nizek delež ogljikovih hidratov. Foto: Dejan Ulaga/arhiv Pregreha brez greha
Sladica je brez glutena, brez dodanega sladkorja, primerna za diabetike in ima nizek delež ogljikovih hidratov. Foto: Dejan Ulaga/arhiv Pregreha brez greha

Vse sestavine premešamo, najbolje s paličnim mešalnikom, postavimo v mikrovalovno pečico na največjo moč za minuto. Ko lepo naraste, je sladica pripravljena.

Tortica je narejena zelo hitro, pečena v mikrovalovni pečici in dopušča igranje z nadevi. Pri pripravi lahko menjamo sestavine s podobnimi lastnostmi, odvzemamo ali dodajamo.

Postrežemo jo lahko s čokoladno smetano in različnim sadjem.

Čokoladna smetana (recept za 2 osebi): 250 g polnomastne smetane, 50 g temne čokolade z visokim deležem kakava (85 odstotkov ali več) ali čokolade brez sladkorja, 50 g polnomastnega mleka.

Mleko zavremo, v njem stopimo čokolado. Posebej stepemo smetano. V skledi sestavine zmešamo med seboj in čokoladno smetano postrežemo poleg sladice.