Z mešanjem ne pretiravamo, da kruh ne bo zbit. Foto: Dobro jutro
Z mešanjem ne pretiravamo, da kruh ne bo zbit. Foto: Dobro jutro

Sestavine za nadev: 200 g kremnega sira, 1/2 žlice čebule v prahu, 1 žlica česna v prahu, 1 skodelica naribanega sira, 1 skodelica sesekljane paprike.

Sestavine za skutni namaz: 200 g albuminske skute, 1 žlička gorčice, sol, poper, 4 stroki česna, 1 čebula, 2 papriki.

Za kruh pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. V ločenih posodah zmešamo sestavine za testo in polnilo. Ko dobimo zmesi, sirov nadev vmešamo v testo.

Z mešanjem ne pretiravamo, da kruh ne bo zbit. V pekač za kruh položimo lepljivo zmes, dekoriramo po želji in pečemo 50-75 min. Po pečenju pokrijemo s krpo in počakamo, da se ohladi.

Medtem pripravimo namaz. Sesekljana česen in čebulo popražimo na zmernem ognju. Dodamo sesekljano papriko, dobro začinimo in na nizki temperaturi pražimo, da se vse zmehča.

Odstavimo in počakamo, da se ohladi. Zmiksamo, a ne v pire. Zmešamo s skuto, gorčico in po želji dodatno popramo in solimo. Postrežemo.