... strok vanilje ali vanilin sladkor, 3 žlice ruma.

Pošastna torta z bučno kremo. Foto: Metka Paragi
Pošastna torta z bučno kremo. Foto: Metka Paragi

Najprej v skledi za mešanje (če imamo namizni mešalnik) zmešamo vse suhe sestavine. Nato dodamo mleko, jajca in olje. Vse na kratko dobro premešamo.

Nato ob počasnem mešanju dodajamo vročo vodo. Takoj, ko je dobro premešano, maso vlijemo v primeren pekač (oblika glave) ali razdelimo v dva in pečemo na 160 °C približno pol ure oz. dokler ni zobotrebec, ki smo ga zapičili v testo, suh.

Za kremo najprej zmešamo sladkor in mascarpone, potem pa dodamo vse preostale sestavine ter mešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo čvrste kreme.

Torto ohladimo, po potrebi z nožem oblikujemo obraz in jo prerežemo. Vsako plast namažemo s kremo in enako celo torto premažemo s kremo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami (lahko nemleti mak), vstavimo strašne oči, rožičke, noge ...

Hladimo 4‒6 ur v hladilniku in pošast postrežemo.

Noč čarovnic v kuhinji