graha, 2 žlici kisle smetane, sol, poper, 2 korena, olje.
Grah zavremo in ga skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga odcedimo in mu dodamo kislo smetano ter zmešamo v blenderju. Lahko pustimo tudi bolj grobega zaradi teksture.
File smuča očistimo in ga položimo na servieto, da odstranimo vlago. Začinimo. Segrejemo olje in ga s kožo navzdol popečemo do zlato rjave barve. Nato ga obrnemo in ugasnemo toploto.
Sok limone in nasekljano šalotko damo v ponev in segrevamo, da se reducira do polovice. Nato dodajamo hladno maslo in mešamo. Začinimo in dodamo cvetove. Pustimo stati tri minute, nato precedimo.
Korenje narežemo na laske in jih ocvremo v vročem olju. Odcedimo na papirnati brisači. Na krožnik damo grahov pire, nanj položimo ribo in prelijemo z omako. Na vrh položimo laske ocvrtega korenja.