Čokoladne dobrote gredo za med. Foto: MMC RTV SLO
Čokoladne dobrote gredo za med. Foto: MMC RTV SLO

Že tretje leto zapored se je v središče prestolnice vrnila Čokoljana, festival, ki v ospredje postavlja čokolado.

Na 55 stojnicah se predstavljajo podjetja z bogato tradicijo, obenem pa čokoladne dobrote ponujajo tudi butične čokoladnice in slaščičarne. Obiskovalci lahko izbirajo med več kot 1.000 čokoladnimi in kakavovimi dobrotami, na vsaki stojnici poleg večjih izdelkov ponujajo tudi vzorčne primere, za katere je treba odšteti 50 centov, tako da lahko pokusite najboljše z vsake stojnice. Sladke dobrote pa lahko poplaknete s čokoladnim vinom, likerjem, pivom ali pa z vročo čokolado.

Obiskovalci se lahko udeležijo tudi različnih delavnic in predavanj, kot je recimo predavanje Tudi čokolada je zdrava, govorili bodo tudi o brezgrešnem slajenju s presnimi dobrotami, najbolj pogumni pa se lahko udeležijo tudi tekmovanja Pravilno pečeno in kulinaričnega izziva Čokomojster.

Tako kot leta pred tem ima kulinarični dogodek tudi dobrodelno noto - z dražbo zbirajo sredstva za Zvezo prijateljev mladine - Moste.

Spodaj si lahko pogledate nekaj fotoutrinikov s festivala, ki se bo na Pogačarjevem trgu končal ob 21. uri. Na stojnicah lahko najdete čokoladne pralineje, minjone, torte, pite, pa tudi čokoladne salonarje, čokoladno orodje, čokopico ...