Kaj dobimo, ko 'sparimo' čokolado in liziko? Grizike! Foto: MMC RTV SLO
Kaj dobimo, ko 'sparimo' čokolado in liziko? Grizike! Foto: MMC RTV SLO
Festival čokolade
Otroci so lahko sestavili svojo najljubšo čokolado. Foto: MMC RTV SLO
Na festivalu čokolade v Radovljici

Linhartov trg in Radovljiška graščina sta bila v soboto popoldne kar premajhna za vse čokoholike ali obiskovalce "kar tako", ki so prišli v Linhartovo mesto preverit, kaj dobrega jih čaka na stojnicah. Te so bile tako oblegane, da je moral povprečno velik človek kar stopiti na prste ali potrpežljivo počakati, da je lahko pokukal na pladnje in videl čokoladne mojstrovine.

Drugi Festival čokolade v Radovljici bo potekal še danes od 9.00 do 17.30.

In teh ni bilo malo, saj se je na prvem in edinem festivalu čokolade pri nas predstavilo 12 čokoladnic iz Slovenije pa tudi drugi ponudniki čokoladnih sladic. Nekaj sladic je bilo na voljo za degustacijo - vsaka stojnica je ponujala več takšnih izdelkov, ki so stali en kupon za pol evra, še več pa je lično zavitih čakalo, da dobijo novega lastnika. In sodeč po videnem, se je kar nekaj družin zvečer pred televizijo razvajalo s to sladko razvado ...

Čokolada na več načinov
Prireditelj festivala, Turizem Radovljica, je poskrbel tudi za spremljevalni program, saj so se ves dan odvijale dejavnosti, kot je na primer kuharski šov treh mojstrov, Uroša Štefelina, Bineta Volčiča in Igorja Jagodica, čokoladne delavnice za otroke, modna revija oblek iz čokolade in še kaj.

Radovljica želi s tem festivalom upravičiti svoj turistični slogan "Radol'ca - pristno sladka", ki temelji na dolgoletni tradiciji, saj so v Lescah čokolado začeli izdelovati že leta 1922, Gorenjka pa še danes ostaja ena največjih slovenskih blagovnih znamk. Lani je na festival v staro mestno jedro Radovljice prišlo 10.000 ljudi, letos pa si želijo to število kar podvojiti.

* V naslovu smo uporabili misel o čokoladi, katere avtor je ameriški umetnik in risar John Q. Tullius.

Na festivalu čokolade v Radovljici