Preden postrežemo, posujemo z nasekljanimi orehi. Foto: Dobro jutro
Preden postrežemo, posujemo z nasekljanimi orehi. Foto: Dobro jutro

Na čebuli prepražimo narezane koščke mesa, dodamo nasekljan česen in še malo pražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo oz. pelate in zalijemo z vinom. Med vretjem postopoma dodajamo vodo ali zelenjavno osnovo (na ta način po potrebi redčimo) in dušimo. Proti koncu dodamo gomoljno zelenjavo in maslo, da se ragu lepo poveže.

Njoke skuhamo v slani vreli vodi (kuhani so, ko priplavajo na površje). Precedimo jih in zmešamo z ragujem. Še malo pokuhamo.

Sestavine za njoke: 28 dag skute, 12 dag ostre moke, 1 rumenjak, sol, 4 dag nasekljanih orehov.

Vse potrebne sestavine (razen orehov) zamešamo v testo, ki naj nato dobre pol ure počiva v hladilniku. Iz testa oblikujemo njoke.