... ščep soli, 5 žlic sladkorja muscovado, pest mandljevih lističev, 3-5 španskih vetrcev.
Pečico nastaviš na 200 °C.
Rabarbaro olupiš in narežeš na tanke koščke.
Pekač velikosti A4 namastiš, vanj zvrneš očiščene in oprane jagode in rabarbaro. Vse skupaj preliješ z agavinim sirupom.
V skledi ali na deski zmešaš moko, ovsene kosmiče, sol, sladkor in vaniljo. V to narežeš ali nadrobiš izbrano maščobo in vse skupaj gneteš toliko časa, da se začne sprijemati in drobiti v velike drobtine. Pomembno je, da je vse "prepojeno" z maščobo, ne sme pa se narediti kepa, ostati morajo drobtine. Dodaš nalistane mandlje.
Piškotaste drobtine razporediš po sadju in daš v pečico.
Pečeš pol ure oz. toliko časa, da se zlato rjavo zapeče. Na gotovo jagodni drobljenec nadrobiš nekaj španskih vetrcev. Če to še ni dovolj dekadentno zate, ponudiš s stepeno sojino smetano ali vaniljevim sladoledom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje