Za malinovo omako potrebujemo: 100 g malin, sok 1/2 limone, 40 g sladkorja.

Torta je prava poslastica. Foto: Dobro jutro
Torta je prava poslastica. Foto: Dobro jutro

Za kefirjevo kremo pripravimo želatino po navodilu z embalaže. V kotličku gladko razmešamo kefir, sladkor in vaniljev sladkor, da se sladkorja stopita. Dodamo želatino in premešamo. Stepeno sladko smetano nežno vmešamo k drugim sestavinam.

Na ohlajeno testo nalijemo del kefirjeve kreme. Obložimo jo z gozdnimi sadeži, ki jih prelijemo s preostalo kremo. Torto pokrijemo s prozorno folijo in za nekaj ur potisnemo v hladilnik, da se krema strdi.

Za omako iz malin v kozici pristavimo maline, sladkor, limonin sok in malo hladne vode. Zavremo in počasi kuhamo, da sadje razpade. Nazadnje vse skupaj pretlačimo skozi gosto cedilo, potem pa potrebi še enkrat pristavimo, zavremo in nekoliko pokuhamo, da se omaka zgosti.