Marinirane šparglje shranjujemo v hladilniku in postrežemo s svežim kruhom. Foto: Dobro jutro
Marinirane šparglje shranjujemo v hladilniku in postrežemo s svežim kruhom. Foto: Dobro jutro

V slanem kropu pokuhamo šparglje, približno 3 do 4 minute. Takoj ko jih vzamemo iz vode, jih pokapamo z limono, solimo in popramo. V isti vodi skuhamo še na kolesca narezan korenček.
Šparglje zložimo v posodo, dodamo skuhan korenček in na kolobarje narezane redkvice.


KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: Dobrojutro.rtvslo.si

Prelijemo z olivnim oljem, nato pa še z vodo, v kateri smo kuhali šparglje in korenje. Pomembno je, da dolijemo toliko vode in olja, da prekrijemo vse sestavine.

Ohladimo in shranimo v hladilniku in postrežemo naslednji dan s svežim domačim kruhom.