Nedokončani
Nedokončani "štrudl". Foto: Oddaja Dobro jutro

Za vaniljevo kremo: 350 ml mleka, 150 ml sladke smetane, 3 rumenjake, 100 g sladkorja, 3 žličke vaniljeve esence, 60 g škroba.

Za vlečeno testo: 35 dag moke, 2 žlici olja, 1 jajce, žlico kisa, 1,5 dl mlačne vode, sol.

Na krožniku postrežemo 5 žlic ohlajene vaniljeve kreme in nanjo položimo še 2 žlici sadne omake, ki jo pripravimo tako, da zmeljemo maline, jagode in borovnice. Omake ne sladkamo. Na omako naribamo sveže olupljeno zeleno jabolko, jo potresemo s cimetom in rozinami.

Vlečeno testo razvaljamo v napravi za pripravo rezancev in ga narežemo na tanke nitke. Nitke iz vlečenega testa naključno spustimo na kupček v pekač in jih samo za 7 sekund postavimo v pečico, ogreto na 250 °C. Nitke postavimo na vrh naribanih jabolk in "nedokončani 'štrudl'" okrasimo s stopljeno belo čokolado.

Vlečeno testo pripravimo tako, da moko presejemo v skledo in naredimo jamico. Na sredino ubijemo jajce in dolijemo olje. Vodo zmešamo s kisom in soljo. Iz vseh sestavin zamesimo testo. Pustimo, da počiva vsaj 1 uro, nato ga previdno razvlečemo in uporabimo.

Za vaniljevo kremo zmešamo rumenjake, 50 ml mleka in škrob. Mleko, smetano in sladkor med gretjem mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Ko zavre, dodamo mešanico škroba, rumenjakov in mleka. Kuhamo, da se krema zgosti. Odstavimo in ohladimo. V mlačno kremo vmešamo vaniljevo esenco.