Orada po piratsko Foto: MMC RTV SLO/Dobro jutro
Orada po piratsko Foto: MMC RTV SLO/Dobro jutro

Polovički paprike na hitro popečemo in jih uporabimo za trup jadrnice. Medtem skuhamo olupljen sladek krompir v kosih (približno 10 minut). Ko je skuhan, ga skupaj s kislo smetano zmešamo v pire, dodamo sol in poper ter rdeč čili, da dosežemo rahlo pikanten okus.

Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Pire krompir naložimo v trup jadrnice oz. polovico paprike. Iz drugih surovih polovičk paprike naredimo jadra in jih pokončno postavimo v pire, da dobimo videz jadrnice. Fileja orade na obeh straneh hitro popečemo v ponvi ali posodi za žar.

V drugi posodi zamešamo paradižnik, narezan na kocke, olivno olje, sesekljan peteršilj in limonin sok ter rdeč ali črn poper po želji. Ko so fileji pečeni, nanje damo omako iz paradižnika.