Piščančji žepki s treviškim radičem na rižoti z bučkami in karijem v omaki. Foto: Oddaja Dobro jutro
Piščančji žepki s treviškim radičem na rižoti z bučkami in karijem v omaki. Foto: Oddaja Dobro jutro

Zrezke iz piščančjih prsi rahlo potolčemo in začnimo. Treviški radič narežemo in popečemo, nato pa prelijemo z razžvrkljanim jajcem. Ponev odstavimo, posujemo s parmezanom in dodamo malo smetane. Tako imamo pripravljen nadev za zrezke.

Zrezke nadevamo, jih prepognemo in prebodemo z zobotrebcem. Popečemo v ponvi. Polovico narezanih bučk sotiramo v že prepraženi čebuli, ki ji dodamo riž. Vse skupaj pražimo, nato pa zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in posujemo s karijem. Kuhamo toliko časa, da se riž zmehča. Dodamo preostale bučke, prelijemo s sladko smetano in hitro pokuhamo.