Odtaljeno špinačo dobro premešamo s kremnim sirom, mlekom, jajci in vsemi ostalimi začimbami. Dodamo rdečo lečo. Dobiti moramo bolj tekočo zmes, ker se leča med peko napne.

Pito premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama. Foto: Dobro jutro
Pito premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama. Foto: Dobro jutro

Okrogel namaščen model za pito obložimo z testom, ki naj gleda vsaj 2 cm čez rob. Na več mestih ga prebodemo z vilicami. Zlijemo nanj nadev. Iz drugega dela testa izrežemo krog odgovarjajoče velikosti in ga na sredini križno zarežemo. Pokrijemo z njim nadev. S testom, ki gleda čez rob, oblikujemo malo višji rob (plisiramo) in ga zapognemo, da nam nadev ne bo uhajal. V sredini, kjer imamo križno zarezo, razpremo testo, da se vidi nadev.

Premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama. Z zobotrebcem na več mestih prebodemo. Pečemo na 200 °C približno pol ure oz. do zlato rumene barve. Rahlo ohlajeno razrežemo in ponudimo.