
Špinačo dobro premešamo s kremnim sirom, mlekom, jajci in vsemi preostalimi začimbami. Dodamo rdečo lečo. Dobiti moramo bolj tekočo zmes, ker se leča med peko napne.
Okrogel namaščen model za pito obložimo s testom, ki naj gleda najmanj 2 cm čez rob. Na več mestih ga prebodemo z vilicami. Nanj zlijemo nadev. Iz drugega dela testa izrežemo krog ustrezne velikosti in ga na sredini križno zarežemo. Pokrijemo z njim nadev.
S testom, ki gleda čez rob, oblikujemo malo višji rob in ga zapognemo, da nam nadev ne bo uhajal. V sredini, kjer imamo križno zarezo, razpremo testo, da se vidi nadev.
Premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama. Z zobotrebcem na več mestih prebodemo. Pečemo na 200 stopinj Celzija približno pol ure oz. do zlato rumene barve. Rahlo ohlajeno razrežemo in ponudimo.