Čez rezance naribamo sveže tartufe. Foto: Z vrta na mizo
Čez rezance naribamo sveže tartufe. Foto: Z vrta na mizo
Z vrta na mizo
Sladoled prelijemo s segreto marmelado. Foto: Z vrta na mizo

Meso popečemo v ponvi na oljčnem olju in ga damo nato še v pečico (za poljuben čas - odvisno, kako želimo imeti meso pečeno). Mi smo ga spekli do središčne temperature 43 stopinj Celzija. Meso narežemo prečno na lepe kose tagliate.

Postrežemo: na krožnik položimo rukolo, nanjo damo meso, ki ga potresemo s sveže naribanim parmezanom, dodamo še pašteto iz oljk in tartufov in v oljčnem olju vložene oljke ter čez meso naribamo svež tartuf.

Sveže testenine s tartufi
Sestavine: 100 g mehke moke, 100 g ostre moke, 2 jajci, sol, sladka smetana, mleko, rumenjak, maslo, parmezan, sveži tartufi.

Testo: Presejemo moko, da je lepo zračna, osolimo, dodamo dve jajci in zgnetemo testo. Testo zavijemo v folijo in pustimo počivati 30 minut. Nato ga razvaljamo in naredimo rezance. Rezance kuhamo sedem minut.

Omaka: Na segreti ponvi razpustimo maslo, dodamo smetano, malo mleka, parmezan ter ščepec soli. Odcejene rezance damo v omako in vmešamo še rumenjak. Na krožniku postrežemo rezance z naribamimi svežimi tartufi.

Sladoled s tartufi
Sestavine: 2 jajci, sladkor, sladka smetana, sveži tartufi, marmelada iz trnulj (izberemo poljubno).

Ločimo rumenjak in beljak. K rumenjakom vmešamo sladkor. Iz beljakov naredimo sneg. Smetano stepemo ter k njej vmešamo sneg. Na rahlo vmešamo še osladkane rumenjake. V posodico vlijemo polovico mase, čeznjo naribamo sveže tartufe in jih prelijemo s preostankom jajčno-smetanove mase. Damo v zamrzovalnik. V kozarec damo sladoled in ga prelijemo s segreto marmelado.

Dober tek!

Z vrta na mizo
Z vrta na mizo