... in drobtine za paniranje.

Sestavine za jajčne bleke: jajce, malo manj kot 2 dl mleka, 4 žlice moke, ščep soli, maslo za peko.

Ribji zvitki. Foto: Dobro jutro
Ribji zvitki. Foto: Dobro jutro

Najprej sveže ribje meso povaljamo v moki, nato spečemo na maščobi. Pečeno malo ohladimo in razkosamo ter očistimo vseh kosti. Po potrebi tudi pretlačimo preko cedila, da odstranimo tudi najmanjše kosti.

V kozici popražimo zelenjavo, prilijemo malo vode in jo skuhamo do mehkega. Solimo, začinimo. Dodamo pečeno ribje meso, nato pa v nekoliko ohlajeno vmešamo jajce in po potrebi drobtine, da dobimo gost nadev.

Za jajčne bleke zmešamo jajce, mleko, moko in sol. Iz testa spečemo 5 jajčnih blekov (palačink), ki jih nadevamo z ribjim nadevom.

Zvijemo, razpolovimo in vsak kos povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in nato še v drobtinah. Ocvremo jih v manjši količini maščobe in ponudimo kot glavno jed.