Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo eritritol in vaniljev sladkor in stepamo tako dolgo, da dobimo svetlo kremno zmes. V rumenjakovo kremo nežno z lopatko vmešamo naribano limonino lupinico in moko, ki jo presejemo čez cedilo. Na koncu postopoma na rahlo primešamo sneg beljakov.

Na pekapapirju izrišemo štiri kroge premera približno 15 cm. Lahko si pomagate s kavnim krožničkom. Izrisane kroge s pomočjo žlice napolnimo s testom, približno štiri žlice na krog. Maso s pomočjo žlice poravnamo.

Pečemo osem minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 175 stopinj. Paziti moramo, da se biskvit ne zapeče, kajti če bo prepečen, se bo ob upogibanju lomil.

Pečen in še vroč biskvit predenemo na kuhinjsko krpo in ga s pomočjo krpe prepognemo. Tako prepognjene biskvitne kroge pustimo nekaj minut, da obdržijo prepognjeno obliko.
V času, ko se biskvit peče, pripravimo nadev. V kozico dodamo 200 g malin (svežih ali zamrznjenih) in eno zvrhano žlico eritritola. Pokuhamo, da dobimo malinin preliv. Premažemo ga čez celo notranjost pohorske omlete.

V drugi posodi stepemo sladko smetano in nato primešamo tri žlice Pink Latte Mixa, da dobi smetana prikupno rožnato barvo.

Eno žlico smetane damo v notranjost omlete, s preostalo smetano pa lahko poljubno okrasimo zunanjost pohorske omlete.