Če vam ostane kruh, ga lahko uporabite tudi za kruhov puding. Foto: BoBo
Če vam ostane kruh, ga lahko uporabite tudi za kruhov puding. Foto: BoBo

Model namastimo. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. K rumenjakom damo 2 žlici sladkorja, lupinico limone, rum in prilijemo mleko. Razžvrkljamo z metlico.

Kruh narežemo na debele rezine ali zgolj nadrobimo in porazdelimo po modelu. Prelijemo z jajčno mešanico, po želji potresemo z rozinami. Porinemo v segreto pečico za 10–15 minut.

Medtem stepemo beljake v čvrst sneg, ki ga na polovici stepanja sladkamo s preostankom sladkorja, da sneg postane snežno bel in se učvrsti.

Model s sladico vzamemo iz pečice, hitro namažemo z marmelado, prekrijemo s sladkim beljakovim snegom in vrnemo v pečico za približno 10 minut, da beljak rahlo porjavi.

Lahko dodamo še namočene rozine, kandirano sadje ali namesto marmelade uporabimo podušena naribana jabolka ali hruške, pire kakija ...