Pomarančna torta. Foto: Dobro jutro/Metka Paragi
Pomarančna torta. Foto: Dobro jutro/Metka Paragi

Najprej pripravimo kremo tako, da dobro razmešamo jajce, sladkor in škrobno moko. Vse to zakuhamo v vrel pomarančni sok in kuhamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti. Prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo.

Vzamemo mešalnik z noži in zmiksamo pomaranče v gosto drobno kašo. Dodamo sladkor, jajca in vaniljo ter ponovno dobro penasto premešamo. Dodamo še olje in vodo ter enako premešamo. Na koncu dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo na nižji hitrosti.

V namaščen in s peki papirjem obdan model zlijemo testo. Na testo nanesemo kremo, lahko z dresirno vrečko, če želimo lepši videz. Na vrh položimo na kolute narezane cele pomaranče (lahko polovice mandarin, le da jim odstranimo belo kožico, ker greni).
Pečemo pri 180 °C 35–40 minut oz. dokler zobotrebec ni suh. Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.