Na vroče servirne krožnike položimo polento, priložimo na rezinice zrezano meso, prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom lističi verbene in takoj ponudimo. Foto: MMC RTV SLO/Dobro jutro
Na vroče servirne krožnike položimo polento, priložimo na rezinice zrezano meso, prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom lističi verbene in takoj ponudimo. Foto: MMC RTV SLO/Dobro jutro

Polento pripravimo po običajnem postopku. Pazimo, da bo redkejša in blagega okusa. Očiščene račje prsi v ponvi na srednjem ognju počasi rožnato spečemo (8-10 min). Med pečenjem same spustijo maščobo. Nato pripravimo omako. V isti ponvi opražimo moko, da porumeni. Zalijemo z vinom in med mešanjem pražimo toliko časa, da vino izpari. Zdaj prilijemo juho, razmešamo in prevremo. Dodamo jagode grozdja izabele in lističe citronske verbene in prevremo.

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si

Na vroče servirne krožnike položimo polento, priložimo na rezinice zrezano meso, prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom lističi verbene in takoj ponudimo.