Ideja za poletno kosilo. Foto: Dobro jutro
Ideja za poletno kosilo. Foto: Dobro jutro


Zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na rezance, beluše pa na koščke, dolge 3 cm. Nato parmezan naribamo na večje koščke, naredimo krog na peki papirju in pečemo v pečici do zlato rumene barve.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.

Še toplega položimo na obrnjeno posodico, da dobimo obliko skodelice. V rikoto umešamo drobno narezano šunko, beljake, ostro moko, očiščene drobne cvetove bezga, popopramo in solimo. Oblikujemo žličnike in jih 5 minut kuhamo v vreli slani vodi na blagem ognju.

Na maslu prepražimo pinjole, dodamo pomarančno lupino (rezance) in nekaj žličk bezgovega sirupa. Na maslu ločeno prepražimo zelenjavo, posolimo in popopramo, dolijemo pomarančni sok in pomarančno lupino (rezance) ter pražimo 5 minut.

Kuhane žličnike nato odcedimo, položimo na posodice iz parmezana, prelijemo s praženimi pinjolami in obložimo s sotirano zelenjavo.