... peteršilj (zelenje), mast, zelenjavna jušna osnova.
Meso in kosti zajca popečemo na vroči masti, meso odstranimo in na preostanku maščobe popražimo čebulo, česen in 1 žlico moke. Nato dodamo vso zelenjavo, zalijemo z jušno osnovo in v posodo dodamo nazaj meso in začimbe.
Kuhamo 30-40 minut, nato pa dodamo še limonino lupino, sok limone in malo belega vina. Za zakuho lahko uporabimo žgance, vaseršpoclje ali bleke (testeninske krpice).
Vaseršpoclji
Sestavine: 1 jajce, 3 žlice moke, hladna voda, sol, sveže nasekljana zelišča.
Iz moke, jajca in vode zamešamo gosto maso (kot za šmorn), začinimo s soljo in zelišči po želji (drobnjak, peteršilj, timijan). Maso damo na rešetko, ki je postavljena nad vrelo vodo, in jo z lopatko premikamo sem ter tja, da testo kaplja v vodo in se hkrati zakuha. Vaseršpoclje poberemo iz vrele vode po 2 minutah kuhanja in jih dodamo v ajmoht.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje