V duhu ameriških volitev si lahko pripravite ameriško pojedino. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
V duhu ameriških volitev si lahko pripravite ameriško pojedino. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Sestavine za kruh: 240 ml tople vode, 3 žlice toplega mleka, 2 žlici kvasa v prahu, 360 g krušne moke, 2,5 žlice sladkorja, 60 g namenske moke, 40 g masla, 2 jajci, 1,5 žlice soli.

Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si

Najprej pripravimo burgerjev kruh. V vodo damo kvas, mleko in sladkor. Pustimo cca. 10 min, da kvas vzhaja. V ločeni posodi zmešamo moki in sol ter dodamo maslo. V testo vlijemo vodo in eno jajce ter mešamo, da se dobro pomeša. Testo je gotovo, ko je gladko, na otip lepljivo, a ne pušča sledi. Pustimo vzhajati do dvojne velikosti. Ko vzhaja, zgnetemo, da se znebimo dodatnega zraka. Razdelimo na 8 delov in oblikujemo bombice. Položimo na pekač in pokrijemo. Pustimo vzhajati še 45 min. Nato premažemo z jajcem in pečemo na 200 °C 15–18 min. Ko vzamemo iz pečice, jih pustimo počivati 10 min.

Medtem iz mesa naredimo 2 burger pleskavici, malce širši od bombic. Dobro jih stisnemo, da nam med peko ne razpadejo. Čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo začinimo s soljo, poprom in kisom. Kisle kumarice narežemo na kolobarje. Paradižnikovo omako in majonezo zmešamo skupaj in naredimo virgin cocktail omakico.

Burgerje pečemo po 2 minuti na vsaki strani na visoki vročini. Damo na stran, da počivajo (mesa ne prepečemo!). Po želji popečemo tudi bombice in sestavimo zmagovalni "trumpburger". Dober tek!