... sol, rum, 2 jabolki, po želji še makov nadev (v 2 dl mleka vkuhamo toliko maka, da dobimo gosto zmes, ki jo kratko prevremo in sladimo po okusu).

Postrežemo lahko toplo ali hladno. Foto: Dobro jutro
Postrežemo lahko toplo ali hladno. Foto: Dobro jutro

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo z mlekom, olivnim oljem in rumom. Vse suhe sestavine zmešamo v drugi skledi in počasi primešamo tekoči del tako, da dobimo tekoče testo.

Jabolka narežemo na tanke rezine (3mm) in pokapamo s sokom limone. Vmešamo jih v testo.
Stepemo beljake z malo soli in malo soka limone. Sneg rahlo vmešamo v tekočo maso.

V primerno veliki ponvi (testo naj ne sega višje kot 3 cm) dobro segrejmo olivno olje in zlijemo vanj pol mase. Posujemo z makovim nadevom in zlijemo preko še drugo polovico mase. Pokrijemo s pokrovom, ki dobro tesni, temperaturo zmanjšamo in pečemo pokrito približno 15 minut na 170‒180 stopinj Celzija. Proti koncu večkrat preverimo spodnjo polovico, da se ne zažge.

Ko se na vrhu naredi kožica, na ponev postavimo dovolj velik krožnik (lahko ga prej malo naoljimo, da bo tortilja kasneje lažje zdrsnila dol) in vse skupaj obrnemo, ponev dodatno naoljimo in nazaj spustimo tortiljo, da se zapeče še na drugi strani približno 10 minut. Prvih 5 minut naj bo ponev še pokrita, potem jo odkrijemo in "tortiljo" zapečemo do zlatorumene hrustljave barve.

Sladico posujemo s sladkorjem v prahu in toplo postrežemo. Zelo dobra je tudi hladna.