Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Kot je poročal dopisnik RTV Slovenija Igor Jurič, je bil lokal, ki ga sredi Antwerpna vodi dobitnik treh Michelinovih zvezdic, idealno mesto za razvajanje brbončic z visokokakovostno slovensko hrano.

Ana Roš za jedi vedno uporablja slovenske sestavine in na svoj način interpretira slovensko tradicijo. Ena od zvezd večera je bil nedvomno kostanjev cmoček z mesom medvedje šape.

Za številne udeležence večerje je bil to prvi stik s slovensko hrano, saj ko Belgijci pomislijo na dobro hrano, običajno v mislih nimajo Slovenije. "Bilo je pravo odkritje, malo me je bilo strah, saj te hrane nisem vajena. V Belgiji jemo zajce in podobno," je povedala blogerka Maurane Crespin.

Postaja pa hrana, po mnenju vplivnega belgijskega poznavalca kulinarike in turizma Ivana Brincata, urednika spletne strani Food and Wine Gazette, eden pomembnejših magnetov za privabljanje turistov: "V zadnjih desetih letih je postalo zelo pogosto, da ljudje potujejo zaradi hrane. Najprej rezervirajo mizo v restavraciji, šele nato polet."

Gostje so bili nad slovensko hrano navdušeni in so v en glas ponavljali, da zdaj pa morajo obiskati našo državo in jo podrobneje spoznati.

STO skupaj z Michelinom pripravil večerjo v Belgiji