Namaz postavimo v hladilnik za dobro uro, da se sestavine prepojijo med seboj, nato ga ponudimo na popečenih kruhkih kot krepko predjed. Foto: Dobro jutro
Namaz postavimo v hladilnik za dobro uro, da se sestavine prepojijo med seboj, nato ga ponudimo na popečenih kruhkih kot krepko predjed. Foto: Dobro jutro

Olive razkoščičimo. Olupimo česen in ga skupaj z odcejenimi fileji sardonov stremo v možnarju v gladko pasto.

Pasto in izkoščičene olive prestavimo v visoko skledo, dodamo odcejene vložene kapre, začinimo z žličko timijana in žličko šetraja ter prilijemo sveže stisnjen sok polovice limone. S paličnim mešalnikom vse skupaj spasiramo v namaz. Med pasiranjem počasi dodajamo oljčno olje, da dobimo svilnato, mazljivo pasto.

Namaz postavimo v hladilnik za dobro uro, da se sestavine prepojijo med seboj, nato ga ponudimo na popečenih kruhkih kot krepko predjed.

Namaz bo v hladilniku zdržal do štirinajst dni.