Trumpov ponos -
Trumpov ponos - "najboljši zrezki na svetu". Foto: AP
Anthony Bourdain te dni promovira novo sezono priljubljene popotniško-kulinarične oddaje Parts Unknown. Foto: AP

Ni treba poudarjati, da odgovor verjetno Trumpu ni bil všeč.

"Donald Trump ima rad dobro zapečen steak, zato bi mu postregel s tatarcem. V velikih količinah," je povedal Bourdain. "Tako poln strahu in jeze sem trenutno, da se, iskreno povedano, sploh ne morem iskreno spopasti s tem vprašanjem. Znašli smo na točki zgodovine, na kateri si nikdar ne bi mislil, da bomo kdaj bili."

59-letni Bourdain, ki te dni promovira novo sezono oddaje Anthony Bourdain: Parts Unknown, nenaklonjenosti do vodilnega republikanskega kandidata (in newyorškega someščana) ne skriva.

"Zapečeni so morali biti kot kamen"
Da Trump jé zrezke dobro zapečene, je nedavno razkril njegov dolgoletni butler. "Tako dobro zapečeni so morali biti, da so bili kot kamen na krožniku," je za New York Times povedal Anthony Senecal.

V kuharskem svetu je, seveda, naročiti dobro zapečeno (well done) meso praktično bogoskrunsko, kar ve vsak pravi sladokusec, kuharje pa ob takem naročilu dobesedno zvije.

Je pa zanimivo, da Trump v sklopu svojega imperija prodaja (ali pa vsaj je prodajal) tudi zrezke s svojo podobo. 69-letni nepremičninski magnat je svojo linijo zrezkov lansiral leta 2007. Cena "Klasične kolekcije" (dva fileja mignona, dva rib-eya in 12 burgerjev) je stala 199 dolarjev. Po nekaterih ocenah prav najboljše to meso ni bilo - čeprav ga je Trump reklamiral kot "najboljši zrezki na svetu".

Do leta 2014 se je dalo prek spleta kupiti tudi Trumpove burgerje iz govedine angus, kar pa danes ni več mogoče. Trump je nedavno pojasnil, da še vedno prodaja steake, a zgolj strankam svojih klubov in hotelov, neposredno na kraju samem.

Minus sanitarne inšpekcije
Mimogrede, Trump ima v Las Vegasu tudi svoj Trump Steakhouse, ki pa so ga morali leta 2012 začasno zapreti, ker je v njem sanitarna inšpekcija odkrila kar 51 kršitev, med njimi mesec dni star kaviar, pokvarjen jogurt ter vrsto živil s pretečenim rokom.

Verjetno v takem primeru res moraš meso malce bolj prepeči.