Ta konec tedna v Podčetrtku pripravljajo še Lovrenčev sejem. Foto: Facebook/Visit Podčetrtek
Ta konec tedna v Podčetrtku pripravljajo še Lovrenčev sejem. Foto: Facebook/Visit Podčetrtek

V Podčetrtku si to poletje kljub pandemiji novega koronavirusa prizadevajo ohraniti vsaj del poletnega dogajanja. V teh dneh zaznamujejo Lovrenčevo, katerega del je tudi Kuhinja pod gradom. Pokusiti je bilo mogoče pristne domače jedi, krepčilne pijače, od slovenskega piva do vina in džina ter seveda okusne sladice.

Ker je bilo organizatorjem vreme naklonjeno, je dogajanje v trškem jedru obiskalo polno ljudi, ne samo domačinov, tudi turistov, ki jih je v teh dneh na Sotelskem območju res veliko. Vsi ponudniki so bili iz regije Obsotelje in Kozjansko. Ob kulinariki so organizatorji obiskovalcem ponudili tudi spremljevalni glasbeni program.

V skladu s priporočili so organizatorji poskrbeli tudi za ustrezne ukrepe. Na več mestih so postavili usmerjevalne table in razkužila, poskrbeli za sprotno čiščenje in postavili korito, kjer so si lahko obiskovalci umili roke.

Ta konec tedna v Podčetrtku pripravljajo še lovrenški sejem, kjer se bo predstavilo do 40 ponudnikov lokalnih pridelkov in izdelkov.

V Podčetrtku izvedli Kuhinjo pod gradom