... 0,5 dl mešanice vode in olja (1:1), 2 večja naribana krompirja, 1 rumenjak, česen v prahu, malo olja, groba piranska sol, bučkini cvetovi.
Toplo vodo, kvas in sirup dobro razmešamo in vlijemo k moki (s kurkumo, po želji). Dobro premešamo, dodamo sol in še enkrat premešamo. Vzhajamo dve uri na sobni temperaturi ali damo čez noč v hladilnik.
Desko posujemo z grobo moko in premesimo. Položimo na peki papir na pekaču in s prsti razvlečemo testo čez cel pekač ali pa ga razvaljamo. Pokrijemo s prozorno folijo in pustimo še enkrat vzhajati vsaj za 1 uro.
Če se nam mudi, takoj premažemo z mešanico olja in vode. Vmes naribamo krompir, vmešamo razmešan rumenjak, česen v prahu in malo olja. Preden potresemo po testu, krompir dobro ožmemo. Posujemo z grobo morsko soljo in poprom.
Pečemo na visoki (250 °C) temperaturi približno 15–20 minut oz. do zlato rumene zmagovalne barve. Proti koncu lahko obložimo z bučkinimi cvetovi, pokapamo z oljem in znižamo temperaturo ter popečemo.
Okrasimo s svežimi cvetovi bučk. Pojemo slastno toplo ali pa hladno vzamemo na kolesarski izlet.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje